Вже у вересні співпраця Закарпаття з Височиною

дасть рясні плоди

Уже  шостий  рік Закарпаття  тісно співпрацює  з краєм  Височина  Чеської Республіки. Це  співробітництво  може  слугувати прикладом партнерських відносин між регіонами  України  та країн Європейського Союзу.

За попередні  роки  у  цьому партнерстві було реалізовано 25  інвестиційних проектів  у соціальній сфері – майже  у  кожному  районі області. Цьогоріч намічено  реалізувати ще 15 проектів з  реконструкції дитячих садків, шкіл, сільських амбулаторій,  закладів  культури,  5 із яких  –  продовження проектів минулого 2012  року.

На  це  край  Височина у своєму  бюджеті  виділив майже 6 млн.  чеських крон, або понад  2 млн. гривень. Рішенням  обласної ради від 31 травня 2013 року  в  обласному  бюджеті  для співфінансування цих проектів  також виділено відповідні  кошти — 1 млн. 740 тисяч гривень.

Аби слово не розходилося з ділом, депутати облради  хід робіт  взяли на свій  контроль. Зокрема, цієї середи  в обласній  раді під  головуванням керуючого справами виконавчого апарату Михайла  Поповича відбулася  нарада з представниками  органів  місцевого самоврядування,  виконавчої влади,  підприємницьких структур, які задіяні в реалізації зазначених проектів. У ній  взяли участь    директор благодійного  фонду «Віза», заступник голови  постійної комісії обласної ради з питань бюджету Володимир Чубірко, його колеги з депутатського корпусу.

Наголошувалося, що всі проекти у сфері освіти мають бути закінчені  до  початку  нового навчального  року.  І  в Свалявському  районі, наприклад,  роботи із  заміни даху в навчально-виховному комплексі села Рудникова Гута  та із заміни вікон в  Свалявській ЗОШ І—ІІІ ст. імені Т.-Г.Масарика  уже  ведуться  повним  ходом. Районна  влада  вирішила також фінансові  питання. Тому, як  запевнив голова  райради Іван Гартавел, вихованці цих закладів зустрінуть 1 вересня в оновлених будівлях.

А ось проекти, які  реалізуються у Виноградівському районі, а це — добудова дитсадка у селі Велика Копаня, заміна  вікон у Виноградівській ЗОШ І—ІІІ ст. №8 та у дитсадку села Новоселиця,  викликають певне занепокоєння, адже  тут не до кінця вирішено проблему з їх співфінансуванням з районного  бюджету.

Як інформує прес-служба облради, наприкінці серпня запланований візит на Закарпаття керівника  уряду краю Височина Зденека  Кадлеца. А на середину вересня  намічено урочисте введення в дію проектів за участі делегації краю Височина  на  чолі з гетьманом Їржі Бєгоунеком.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*