ЯК ЦЬОГО ЛІТА ПРОФСПІЛКИ

оздоровлюють дітей?

На базі дитячого оздоровчого табору «Трембіта» Ужгородської територіальної профорганізації Львівської залізниці, який розташований в селі Циганівці Ужгородського району, відбулося виїзне засідання обласної оздоровчої комісії профспілок. 

Як відзначалося, з початку літнього сезону з організаційно-фінансовою участю профспілок оздоровлено понад 2,5 тис. дітей. На це використано кошти з різних джерел фінансування – профбюджету, господарників, батьківську оплату тощо. Найбільше дітей працівників своїх галузей оздоровлено обласними організаціями профспілок працівників освіти і науки, державних установ, культури, охорони здоров’я, Ужгородською територіальною профорганізацією Львівської залізниці. 

Оздоровлюються і відпочивають діти в стаціонарних закладах «Водограй», «Трембіта», «Вогник», «Шаяни», «Білочка», «Барвінок» та інших. П’ять тургосподарств ПрАТ «Закарпаттурист» уже прийняли на оздоровлення близько 550 дітей. З ініціативи галузевих профспілок працівників освіти і науки, охорони здоров’я, залізничників організовуються поїздки дітей на відпочинок у приморські заклади в Одеську і Херсонську області. 
 
Як відзначали голова обласної оздоровчої комісії профспілок, заступник голови облпрофради Василь Захарець, члени комісії Марія Петечук, Ярослав Афтанас, Наталія Товтин, Тетяна Повханич та інші, на обсягах оздоровлення дітей і завантаженні окремих дитячих оздоровниць суттєво позначилося скасування у 2015 році часткового оздоровлення дітей за кошти Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, яким торік на цю мету було виділено в області понад 14 млн грн. 
 
Сергій БАРАНЧИКОВ.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*