Як cплатити штраф за порушення, роз’яснили в ДАІ

УДАІ УМВС України в Закарпатській області  повідомляє учасників дорожнього руху, що в процедурі оплати штрафів за порушення Правил дорожнього руху відбулися зміни. Відтепер у квитанції необхідно  вказувати не лише код платежу, прізвище, ім’я, по батькові платника, але й серію та номер протоколу про адміністративне правопорушення.

Відповідне нововведення допоможе уникнути непорозумінь, що виникають під час з’ясування своєчасної сплати платежів у виконавчій службі.

Аби уникнути цього, варто пам’ятати, що, згідно з чинним законодавством, штраф має бути сплачений порушником не пізніш як через 15 днів з дня вручення йому постанови про накладення штрафу, а в разі оскарження або внесення на неї подання прокурора такої постанови — не пізніш як через 15 днів з дня повідомлення про залишення скарги або подання без задоволення. У разі несплати правопорушником штрафу в строк постанова про накладення штрафу надсилається для примусового виконання до відділу державної виконавчої служби за місцем проживання порушника, роботи або за місцезнаходженням його майна в порядку, встановленому законом. У такому разі з правопорушника стягується подвійний розмір штрафу.

Як сплатити штраф? Для його сплати необхідно звернутися до будь-якої установи банку України. При собі необхідно мати документ, що посвідчує особу, індивідуальний ідентифікаційний номер платника податку, екземпляр протоколу про адміністративне правопорушення.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*