Як отримати візу до США,

розповідали співробітники американського посольства

Як пройти співбесіду в посольстві США та отримати візу до омріяної Америки – про це говорили в центрі «Вікно в Америку» Закарпатської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Ф. Потушняка. Тему віз та студентських програм обміну обговорювали співробітники консульського відділу посольства США в Україні Анна Дармас та Ігор Черевко.

Читальна зала обласної книгозбірні була вщерть заповнена студентами, які виявили чималий інтерес до цієї теми і буквально засипали гостей різними запитаннями. Причому, говорили не лише на «візову» тему, а й розпитували американців про житейські справи. Так, Анна Дармас зізналася перед молоддю, що обрала Україну не випадково: оскільки вони з чоловіком є великими шанувальниками футболу, вирішили не пропустити Євро-2012. Однак зрозумівши, що Україна – не просто країна з великими футбольними можливостями, а й з надзвичайно гостинними і доброзичливими людьми, вирішили продовжити свій контракт.  

Серед іншого в аудиторії звучали питання щодо можливості отримання громадянства США. За словами пані Анни, українці, як і громадяни будь-якої країни у переліку дозволених, що є на веб-сайті посольства США в Україні, мають право реєструватися для участі в розіграші безкоштовної грін-карти, котра, власне, й дає шанс отримати громадянство США. У той же час пані Анна порадила ужгородцям не довіряти різним агенціям, що гарантують допомогу в отриманні грін-карти. Адже таким чином можна стати жертвою шахрайства. Тому найкраще самостійно заповнити анкету в режимі он-лайн та чекати результатів.

Щодо літньої програми «Ворк енд травел» («Працюй та подорожуй») вікових обмежень у ній немає, проте людина має бути  студентом, навчатися на стаціонарі й володіти англійською мовою.

«Хотілося б порадити студентам, що вирушають до США влітку, дуже уважно обирати агентство, що допомагатиме їм у працевлаштуванні, адже відомі випадки, коли студент опинявся у США без роботи чи житла. Уважно читайте контракт і, будь ласка, повідомте посольство США про агенцію, що не дотримала власних обіцянок, аби ми могли припинити співпрацю з нею. Також перед поїздкою з’ясуйте в агенції, чи є у посольстві телефон «гарячої лінії» координатора програми у штаті, де ви працюватимете. Щоб у разі непорозуміння можна було звернутися і отримати необхідну допомогу», — зазначила пані Анна.
На питання, чому одні люди отримують візу до США, а інші – відмову, дипломатка  відповіла: «Не існує «візової математики» — все залежить від думки працівника консульства, проте, звичайно, чим більше у вас прив’язок до України, тим краще. Так, зазвичай, увага звертається на сімейний стан, вік, наявність віз до інших країн чи попередніх віз до США».

Майя ТАРАСОВА.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*