Як Великдень святкуватимуть у музеї народної архітектури і побуту?

Як повідомила директор Закарпатського музею народної архітектури та побуту Габріела Андял, тут відбудеться низка заходів з відзначення великодніх свят.

Зокрема, вже 3 квітня випускниця Львівської академії мистецтв, знаний педагог образотворчого мистецтва та писанкарства з Івано-Франківщини Ганна Кирпан провела майстер-клас «Свято лемківської писанки».

Водночас у музеї експонуватиметься виставка ужгородського народного майстра художньої вишивки Йосипа Плакоша «Духовні обереги». Багатьом поціновувачам ручної роботи автор запам’ятався попереднім доробком «З Богом у серці», зокрема картиною із зображенням Ісуса Христа.

4 квітня відкрилася виставка живопису молодої талановитої художниці зі Львівщини Марії-Віти Гораль. Вона працює в техніках олійного живопису, іконопису, мозаїки, косматеско, графіки та пастелі.

А на самий Великдень, 20 квітня, о 9-й годині в унікальній Шелестівській Святомихайлівській дерев’яній церкві, що на території музею, розпочнеться урочисте Богослужіння та освячення великодньої паски.

Соломія ЗАЛЕСЬКА.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*