ЯКИЙ РЕЗУЛЬТАТ?

Спочатку оцініть систему підготовки наших олімпійців

Олімпійська збірна України повернулася додому із Сочі з двома медалями – золотою та бронзовою. Обидві нагороди здобули біатлоністки – Віта Семеренко була третьою в індивідуальній гонці, а «золото» дісталось українкам в естафеті.

Приємно, що нарешті після двадцяти років перерви українські спортсмени зуміли вибороти олімпійську нагороду найвищої проби (вперше золоту медаль зимових Ігор у 1994 р. у норвезькому Ліллегаммері завоювала фігуристка Оксана Баюл). Представники Закарпаття – сноубордисти Йосип Пеняк та Аннамарі Чундак ще на кваліфікаційному етапі вибули з боротьби за медалі. Як у паралельному слаломі-гіганті так і в слаломі їхні результати не дали змогу потрапити навіть в 1/8. Думками щодо оцінки виступів наших спортсменів на Олімпіаді в Сочі поділилися директор Закарпатського центру олімпійської підготовки з зимових видів спорту Золтан Мінай та член президії обласної федерації лижних видів спорту Василь Гісем.

Золтан МІНАЙ:
— Результат пропорційно відповідає рівню підготовки спортсменів. Адже задля ефективного тренування сноубордистів потрібно задіяти цілу команду фахівців, серед яких має бути і психолог, масажист, спеціаліст з підготовки сноубордів. Усі ці функції виконував один тренер, який до всього був ще й водієм та кухарем для наших спортсменів. Ось, до прикладу, в біатлоністок у штаті команди працювали десятеро фахівців обслуговуючого персоналу, тож вони й продемонстрували чудовий результат.

Василь ГІСЕМ:
— Молодці, що зуміли потрапити до двадцятки найкращих спортсменів – хороший здобуток. Адже для того, щоб боротися за медалі, країні потрібно чимало вкласти. І це значні кошти у підготовку сноубордистів, а не той мізер, який був інвестований. А по-друге, в збірній команді країни в Йосипа та Аннамарі практично відсутня конкуренція. Коли тобі наступають на п’ятки, з’являється додаткова мотивація. Більше того, в зв’язку з тим, що спортсмени після Ванкувера не зуміли покращити свої показники, потрібно змінювати й тренерський штаб.

Михайло АРДАНИК.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*