Ярослав допоможе Ужгороду реставрувати «Совине гніздо»

У вівторок, 14 травня, в польському місті Ярослав було підписано партнерську угоду щодо реалізації грантового проекту «Ярослав—Ужгород: спільна ініціатива для покращення туристичної привабливості історичних міст-побратимів» на 2013—2015 роки в рамках програми транскордонного співробітництва «Україна—Польща—Білорусь 2007—2013».

З цього приводу варто нагадати, що торік у листопаді Ужгородська міська рада отримала офіційне повідомлення від спільного технічного секретаріату програми транскордонного співробітництва про те, що спільний українсько-польський проект буде профінансований на 9 млн. грн. для української сторони (на реставрацію будівлі «Богольвар» в Ужгороді). Йдеться про пам’ятник архітектури національного значення XVIII століття, що розташований на вул. Ф.Ракоці — навпроти мерії. Він більш відомий як «Совине гніздо». З листопада 2012-го по травень цього року проводилися підготовчі роботи, які врешті-решт й привели до підписання партнерської угоди.

Таким чином між містами-побратимами — Ужгородом та Ярославом було досягнуто домовленостей, котрі юридично закріпили умови реалізації досить цікавого проекту. Від Ужгородської міської ради угоду підписав мер міста Віктор Погорєлов, а від мерії Ярослава – бурмістр Анджей Вічавський.

Іван СІДУН.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*