З ЦІЛЮЩИМ СЛОВОМ

до дітей прийшли письменники та духовенство

«Камо грядеши» – так називається літній православний табір для дітей у с.Турички на Перечинщині. Він зібрав дітвору не тільки із Закарпаття, а з різних куточків України. І цього разу до них із цілющим словом прийшли письменники, священнослужителі. Розмова велася невимушено, викликаючи зацікавленість і створюючи атмосферу довіри. Адже юні господарі із «Камо грядеши» із неприхованою радістю заспівали власні пісні та прочитали вірші.

А гостювали у них відомі закарпатські письменники Василь Густі та Дмитро Кешеля, а також голова кетехизичного відділу Мукачівської православної єпархії  протоієрей Василій Поп, протоієрей Олександр Монич, голова інформаційного відділу єпархії. Тож духовні настанови ілюструвалися розповідями письменників, які до того ж пишуть для дітей. Василь Густі читав свою поезію, адже навіть його «дорослі» вірші легко сприймаються дітьми. А прозаїк Дмитро Кешеля – автор захоплюючих книг, як-от «Сяйвооке звірятко». А про виставу «Недотепа із Вертепа» за його творами знають не тільки в Україні, а й по всій Європі.

Це тільки одна з низки подібних акцій, які започатковані з ініціативи Закарпатської обл­організації Національної спілки письменників України. Відбулися вони завдяки підтримці управління культури ОДА. Акція отримала благословення високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського.

Роман СКЛЯР.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*