З проспекту Свободи час прогнати… свиней та мавп

Ці скульптури вже віджили своє

Пройшло 5 років з тих пір, як під час реконструкції проспекту Свободи в Ужгороді (в 2008 році) за ініціативи колишнього мера встановили металеві та дерев’яні скульптурки різних представників фауни. Багато хто тоді їх критикував. Але вони продовжували «жити».

Проте зараз їм просто необхідна реставрація. Хтось вже стоїть на одній лапі, хтось давно «не літає», а решта обмальована маркерами та обклеєна оголошеннями. У дерев’яної свині та мавпи починає злазити «шкіра», а металеві мурахи, птахи та олені – іржавіють, на них вицвітає фарба. До того ж вони можуть завдати шкоди мешканцям, бо тримаються на чесному слові.

Голова обласної організації Національної спілки художників України Борис Кузьма прокоментував це коротко: «Увесь цей зоопарк було зроблено для того, щоб пропіаритись. Цей хід – яскравий показник нашої політкультури. Це, до речі, стосується і площі Народної, про яку всі зараз говорять. Ці  «скульптури» були виготовлені студентами для тимчасового використання. А тому це стало посміховиськом для нашого міста, інакше не назвеш, і виглядає як псевдографіті. Я про це не раз говорив раніше, але реакції не дочекався».

Анастасія НОЖКА.
Фото автора.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*