За кращу монету року України мають нагоду проголосувати й закарпатці

Прес-служба управління Національного банку України в Закарпатській області повідомляє, що з 20 січня розпочався щорічний конкурс «Краща монета року України», перший етап якого триватиме до 24 березня.

Конкурс проводиться в таких номінаціях: краща монета року; унікальне ідейне рішення; найкраще художнє рішення. Шляхом голосування буде визначено три монети, які набрали найбільшу кількість голосів у кожній номінації. На першому етапі конкурсу беруться до розгляду всі пам’ятні монети України, які офіційно введені в обіг Національним банком України з 1 січня до 31 грудня 2013 року.

Як зазначив начальник управління Національного банку України в Закарпатській області Валерій Коляско, у голосуванні можуть брати участь усі бажаючі, які в установлені строки надішлють заповнену анкету для визначення найкращої монети року на електронну адресу: moneta@bank.gov.ua або вкинуть її в спеціально облаштовану скриньку за адресою: м.Ужгород, пл. Пушкіна, 1, тел. для довідок 61-93-35 та в банках-дистриб’юторах (ПАТ «Державний ощадний банк України», АТ «Банк «Фінанси та кредит», ПАТ «КБ «Хрещатик», ПАТ «Банк «Форум», ПАТ «Оксі Банк», АТ «Імексбанк»). Можна також скористатися інтерактивною анкетою на сторінках офіційного інтернет-представництва Національного банку України. Асоціація нумізматів України організовує проведення голосування в своїх осередках.

На другому етапі члени комісії шляхом таємного голосування визначають переможця конкурсу в кожній номінації (серед авторів трьох обраних монет), результати якого голова комісії оголошує на її засіданні.

Перелік монет, які офіційно введені в обіг Національним банком України з 1 січня до 31 грудня 2013 року, та анкету можна отримати на сторінках офіційного інтернет-представництва Національного банку України за адресою: www.bank.gov.ua.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*