За останні роки обсяг реалізації закарпатських лісівників зріс на 144% при зменшенні заготівлі на 15%

Раціональне використання лісових ресурсів є одним з основних завдань обласного управління лісового та мисливського господарства.

Особлива увага обласного управління приділяється відтворенню корінних деревостанів, які відповідають типам умов місцезростання. Відновлення лісів здійснюється на лісотипологічній основі відповідно до лісорослинних умов штучним та природній способом.

Аналізуючи динаміку заготівлі деревини з 2014 року чітко спостерігається динаміка до зменшення заготівлі деревини державними підприємствами Закарпатського ОУЛМГ.

Як зазначає заступник начальника відділу бухобліку, економіки, фінансово-бухгалтерського обліку та звітності Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Мар’яна Чоповдя, якщо порівняти об’єм заготівлі деревини  2017 року з річною заготівлею деревини попередніх років, то показник  знизився майже на 15% .

  Але, разом з тим, динаміка обсягу реалізації продукції (тис.грн.) зростає у порівнянні з минулими періодами. Так, обсяг реалізації деревини в 2014 року слав 464,1 мільйони гривень, а в 2017 році  – 887,9 мільйони гривень.

Якщо порівнювати розмір заробітної плати штатного працівника лісового господарства за вищезазначений період, тобто в 2014 році складала 3226 гривень, а зараз складає майже 10 000 гривень. Якщо брати точніше, то цифра становить 9895 гривень. І рівень середньомісячної заробітної плати на підприємствах управління постійно зростає. Заробітна плата штатних працівників майже в три рази перевищує розмір мінімальної заробітної плати. А чисельність штатних працівників в порівнянні до відповідного періоду минулих років майже не змінилася та складає майже 3000 осіб, повідомили з прес-служби Закарпатського ОУЛМГ.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*