За зниженими ставками акцизу розмитнили 1425 автомобілів

На Закарпатській митниці протягом січня – липня за зниженими ставками акцизного збору на вживані транспортні засоби розмитнено 1406 автомобілів, ввезених на територію України громадянами. Ще 19 – юридичними особами. До бюджету надійшло 121,3 млн грн платежів.

Найбільше вживаних авто ввезено з Німеччини (611) та з Чехії (222). В основному краяни надають перевагу машинам середнього класу – «SKODA» та «VOLKCWAGEN» 2012 – 2014 років випуску.

Знижені ставки акцизного збору розповсюджується на транспортні засоби, виготовлені після 1 січня 2010-го та діють до 31 грудня 2018-го. З початку дії цього закону в зоні діяльності Закарпатської митниці ДФС громадянами імпортовано 2144 автомобілі.   

До речі, поточний рік не стане останнім для «Євро-5». Змінами до Закону України «Про деякі питання ввезення на митну територію України та реєстрації транспортних засобів» щодо посилення адаптаційної спроможності та поетапного запровадження в Україні міжнародних екологічних вимог до транспортних засобів передбачено, що «Євро-6» до нас прийде 1 січня 2020-го, тобто з відстрочкою на 2 роки, кажуть у ДФС у Закарпатській області.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*