Заборгованість по зарплатах і стипендіях знову накопичується в мукачівських профтехучилищах

Стабілізаційна дотація Кабміну в сумі 15,5 мільйона гривень, яка надійшла на Закарпаття для фінансування професійно-технічних навчальних закладів, тільки частково вирішила проблему трьох мукачівських профтехучилищ.

У березні Мукачево отримало на перший квартал 2 млн 834,4 тис. грн дотації Кабміну, до яких міськрада додала зі свого бюджету 2 млн 440,5 тис. грн Загалом в училища надійшло 5 млн 274,5 тис. грн при потребі 9 млн 746,6 тис. грн Станом на сьогодні заборгованість по зарплаті тут становить 1 млн 419,5 тис. грн, по стипендіях — 688,3 тис. грн, крім того, є заборгованість із харчування дітей та оплати за енергоносії. Сумарна заборгованість трьох мукачівських училищ за 1-й квартал досягла 4 млн 344,2 тис. грн!

— У квітні, травні, червні та липні Мукачево отримає на свої проф­техучилища всього по 1 млн 62,9 тис. грн стабілізаційної дотації, тобто 4 млн 251,6 тис. грн загалом при потребі 10 млн 782,6 тис. грн, — заявляє голова ОДА Геннадій Москаль. — Міська рада не виділила ПТНЗ на 2-й квартал зі свого бюджету ні копійки. Це призведе до збільшення заборгованості із зарплат і стипендій, училища не матимуть змогу розрахуватися за енергоносії, а діти-сироти не отримуватимуть гарантованого законодавством триразового харчування й соціальних виплат. Я закликаю мукачівську владу виділити з міського бюджету гроші на профтехучилища, як це зробили в інших містах обласного значення. В ПТНЗ Ужгорода, Берегова та Хуста немає жодних проблем із фінансами — персонал справно отримує зарплату, а діти — стипендію. Проблеми є тільки в Мукачеві через те, що міська влада, маючи гроші, відмовляється виконувати законодавство про бюджет. Якщо кошти не будуть виділені, це знову призведе до соціальної напруги з перекриттям міжнародної траси й пікетуванням мерії. Відповідальність за всі наслідки повністю ляже на мукачівську владу.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*