ЗАКАРПАТЦІ – СЕРЕД ПЕРЕМОЖЦІВ

відкритого конкурсу піаністів імені Дезидерія Задора

Із 23 по 26 березня на базі Ужгородського держмузучилища та Закарпатської облфілармонії тривав І відкритий конкурс піаністів ім. Д. Задора. У неділю високопрофесійне міжнародне журі з майже тридцяти найталановитіших юних віртуозів із різних областей України та Словаччини, Угорщини й Німеччини обрало переможців. Приємну місію вручення дипломів і сувенірів лауреатам виконали начальник управління культури ОДА Вікторія Фролова, мер Ужгорода Богдан Андріїв та голова журі Йожеф Ермінь.

Приємно, що серед найкращих виявилися й закарпатські піаністи. Так, у віковій категорії 12 – 15 років ІІІ премію отримала Наталія Калюжна, учениця Іршавської ДШМ (перші два місця – в представниць Івано-Франківська та Херсона), а дипломантом конкурсу стала Тетяна Чічерова з Мукачівської ДШМ №1. Серед 15 – 17-річних перше й третє місця в студентів Ужгородського держмузучилища Андрія Чирського та Сільвії Джумурат (друге – в Тюнде Пучок із угорського Дебрецена). У категорії 17 – 19 років лауреат І премії – з Німеччини, другої – ужгородка Катерина Шапран, котра зараз навчається в Кошицькій консерваторії в Словаччині, а третьої – Ліліана Олійник із нашого держмузучилища. Ще одна студентка цього закладу, Оршоя Гіді, визнана дипломанткою. А вже згадана Ліліана Олійник отримала з рук сина видатного композитора Іштвана Задора, котрий нині проживає в Угорщині, спеціальну відзнаку – «За найкраще виконання твору Дезидерія Задора». Крім того, дипломи вручили всім викладачам, котрі підготували переможців.

Члени журі відзначили й кропітку роботу організаторів, що дала змогу провести всі заходи на найвищому рівні. А господарі свята подякували гостям за те, що своєю участю дали потужний старт новому мистецькому змаганню, яке просто приречене на успішне продовження в майбутньому. Завершилося дійство виступами лауреатів І премії І відкритого конкурсу піаністів ім. Д. Задора, інформує управління культури ОДА.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*