Закарпатці шоковані звісткою про загибель наших хлопців на сході

У понеділок прощалися з 19-річним Роландом Поповичем – першим загиблим у військовому протистоянні закарпатцем. І ось нові смерті.

Як розповів у своєму коментарі для ЗМІ обласний військовий комісар Іван Васильцюн, «вночі наші хлопці потрапили в засаду. Там було близько 900 найманців із Росії».

А Євген Бондар, підполковник, заступник командира окремої гірсько-піхотної бригади 13-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних сил України у телефонному коментарі «Ужгород ін.» додає, що за інформацією, яка надійшла зі штабу, з-поміж закарпатців є зниклий безвісти, а двоє – в полоні.

На сьогодні вже відомо, що загинули 22-річний Олександр Попадинець і 23-річний Сергій Мартин з Ужгорода, а також 20-річний Михайло Куля, уродженець с. Сімер Перечинського району.

Олександр Попадинець був командиром бойової машини – командир відділення взводу зв’язку військової частини А1778, а Сергій Мартин — механіком-водієм гірсько-піхотної роти цієї ж частини. За даними із соціальних мереж, обидва ужгородці навчалися у Карпатському університі імені Августина Волошина.

Натомість Михайло Куля служив механіком-водієм взводу зв’язку військової частини А1778. Друзі пишуть, що він лишив по собі молоду дружину і донечку.

Прощання з загиблими ужгородцями відбудеться у суботу, 21 червня, в приміщенні обласного драмтеатру ім. братів Шерегіїв в Ужгороді. Проводитимуть солдатів у останню путь о 9-й ранку. А 20-річного солдата Михайла Кулю ховатимуть в його рідному селі Сімер, що на Перечинщині. Герої не вмирають! Вічна їм пам’ять!

Оксана ШТЕФАНЬО.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*