ЗАКАРПАТЕЦЬ МИХАЙЛО ДЕЯК

представлений на виставці в Києві

31 січня в залі аукціонного дому «Золотое сечение» в Києві відкрилася ретроспективна виставка робіт закарпатського художника Михайла Деяка.

Більшість робіт представили широкому загалу вперше – це добірка із приватної колекції співвласника «Золотого сечения» Михайла Василенка, який першим почав збирати твори молодого митця. Загалом у експозиції натюрморти та пейзажі Києва, Львова, Одеси, Закарпаття, а також кілька картин, написаних Михайлом Деяком у Венеції та Празі.

Художник звертається до яскравих та насичених барв, робить упевнені мазки – в цьому, впевнені колекціонери та мистецтвознавці, його особлива манера, формувати яку допомагала закарпатська школа живопису. «Ще студентом Михайло Деяк сильно виділявся особливим відчуттям кольору, успадкувавши його в корифеїв Адальберта Ерделі, Йосипа Бокшая та Андрія Коцки. Сьогодні ж він досяг великих висот у своїй творчості, що підтверджує його постійна участь у масштабних проектах, затребуваність на арт-ринку й широке коло шанувальників його таланту», – зазначає М. Василенко.

Михайло Деяк – один із найперспективніших українських митців, чиї картини продають на відомих аукціонах, зокрема «Phillips». У 2016-му його роботи можна було побачити на міжнародному арт-ярмарку «Scope Basel», а в 2017-му – на «ScopeArtShow» у Маямі (США). Він потрапив до списку ТОП-20 молодих сучасних художників СНД за версією видання «ArtInvestment», посів 7-ме місце серед найпрестижніших творців України за версією «Forbes».

«Картини Деяка є у фондах Національного художнього музею України. Окрім того, відомі українські та світові колекціонери прикрасили свої зібрання художніми творами перспективного автора, який постійно розвивається, експериментуючи з матеріалами та техніками», – додав М. Василенко. Триватиме виставка до 17 лютого.

Ксенія ШОКІНА

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*