ЗАКАРПАТСЬКА ФУТБОЛЬНА МОНАРХІЯ

йде на дно?
Уболівальників ужгородської «Говерли» (даруйте, точніше буде — футбольної збірної клубів України) керівництво команди тримало в напруженні до останнього. Вже вчора стартував чемпіонат України в прем’єр-лізі, а тільки позавчора підтвердилась стовідсоткова участь «Говерли» в першості.
 
Це схиляє до деяких роздумів і, зокрема, не зовсім віриться, що «Говерлу» не спіткає доля донецького «Металурга», який за кілька днів до старту нового чемпіонату знявся з нього. Адже вже не перший сезон каменем спотикання для ужгородців є фінансовий стан команди. Ще свіже в пам’яті 30 травня, коли після останнього матчу минулого сезону «Говерли» з дніпропетровським «Дніпром» її почесний президент Іван Шуфрич уникнув пояснень на запитання журналістів щодо виплати величезної заборгованості футболістам, тренерам, іншому персоналу, пославшись, що це в компетенції віце-президента клубу Олександра Шуфрича (онука почесного президента). Останній у звичній для нього манері щедро запевнив, що власник команди Нестор Шуфрич (батько віце-президента і син почесного президента) дає гарантію погасити всі зарплатні борги ще цього року. «Де гарантія?» — не вгамовувався футболіст Максим Фещук. А такою могла б стати норма регламенту Федерації футболу України, бо інакше клуб можуть не допустити до участі вже в новому чемпіонаті.
 
Допустили… З чималими боргами. Але ще 8 червня в інтерв’ю на одному з інтернет-ресурсів колишній головний тренер ужгородської команди Олександр Севидов, сказав: «У разі, якщо «Говерла» отримає ліцензію, це буде з боку ФФУ означати автоматичний дозвіл клубам не платити зарплати футболістам і тренерам. Севидов (нині головний тренер «Металіста») досі не отримав того, що було прописано в угоді про співпрацю. В тому ж інтерв’ю він підтвердив: «Збираюся йти до кінця…». Навіть, якщо «Говерлі» прийде кінець? Але наразі на плаву закарпатську футбольну монархію тримає не тільки власник, але й свої люди у Федерації, одним з віце-президентів якої є герой свіжих липневих подій у Мукачеві Михайло Ланьо (до слова, у ФФУ почали своє нефутбольне розстеження ситуації 11 липня).
 
Завтра на ужгородському стадіоні на футбольний газон вийде нова команда. Язик не повертається називати її «Говерлою», скоріше — це збірна залишків клубів української прем’єр-ліги. Чи потрібна Ужгороду така команда? Якось навесні на матчі «Говерли» з харківським «Металістом» на стадіоні не помітив відомого закарпатського спортивного журналіста. Поцікавився: «Ти не ходив на гру?». Відверто, не чекав на відповідь: «Така «Говерла» мене не приваблює…
». То чи потрібна вона Закарпаттю? Ще один журналіст, який, як і попередній (не так давно обидва працювали в інформаційному відділі клубу і добре знають її внутрішню кухню), мають одну думку: «Говерла» — не наша команда…
 
Михайло ПОПОВИЧ.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*