Закарпатські лісівники підсумували свою роботу у першому півріччі року

Сьогодні, 5 липня, в конференц-залі Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства під головуванням очільника управління Валерія Мурги проведена розширена колегія. Участь у колегії взяли директори, начальники відділів та прес-секретарі державних лісогосподарських підприємств.
Під час засідання розглянуто підсумки господарсько-фінансової діяльності лісогосподарських підприємств за І -ше півріччя 2018 року. Було також проаналізовано та проінформовано про охорону лісу від незаконних рубок та пожеж, про фінансово-господарську діяльність за перше півріччя та окреслено завдання на друге півріччя поточного року. Одним із питань, винесених на розгляд колегії, було подальше вдосконалення роботи у сфері зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації.
Відкриваючи колегію начальник обласного управління Валерій Мурга в черговий раз наголосив про відкритість до преси та громадськості й зазначив: «Питання відкритості та співпраці лісової галузі з мас-медіа, громадами, владою стоять на порядку денному гостро. Хоча за останній час у цьому напрямку проведено глобальну роботу. Сприяли цьому і представники преси, завдяки яким, які є рупором, громадськість та й самі журналісти стали обізнанішими, а лісівники показали свою діяльність. Однак цього недостатньо. На думку Валерія Івановича, лісівникам необхідно шукати нові форми виходу на громадськість та ЗМІ та більш активно висвітлювати свою роботу».
 
«Так, протягом І-го півріччя 2018 року у ЗМІ районного, обласного та центрального рівнів, у тому числі і в мережі Інтернет, було оприлюднено 372 статті та виступи в ефірі на одну тему. Не враховуючи статті та відеоматеріали, які були опубліковані на десятках сайтів. У цьому здобутку – частина і нашої праці. За попередніми підрахунками, серед всіх обласних управлінь Закарпатське обласне управління лісового та мисливського господарства утримує перший результат. Вагомий внесок у справу охорони та примноження лісів нашого краю роблять і телерадіоканали, як центральні, так і місцеві», – підсумував Валерій Іванович.
Далі у своїй доповіді прес-секретар управління Юлія Давидова наголосила:
«Підсумовуючи роботу Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства та підпорядкованих держлісгоспів за І-ше півріччя 2018 року, варто зазначити, що питань накопичилося багато: це і організація прес-конференцій і робота з ЗМІ і робота сайтів та офіційних сторінок у соціальних мережах та навіть моніторинг сторінок працівників лісової галузі. Однак на сьогоднішній день разом із керівництвом управління ми постаралися конкретизувати роботу, провели детальний аналіз та хочу наголосити тезисно на помилках. За останні півроку у співпраці зі ЗМІ в ТОП-5 можна віднести наступні лісгоспи: у категорії кількості статей в Інтернет-виданнях – ДП «Ясінянське ЛМГ», ДП «Ужгородське ЛДГ», ДП «Берегівське ЛГ», ДП «Свалявське ЛГ» та ДП «Тячівське ЛГ». У друкованих виданнях: ДП «Довжанське ЛМГ», ДП «Міжгірське ЛГ», ДП «В.Березнянське ЛГ», ДП «Перечинське ЛГ», ДП «Ужгородське ЛГ». Відео: ДП «Ужгородське ЛГ», ДП «Берегівське ЛГ», ДП «Мукачівське ЛГ», ДП «Рахівське ЛДГ», ДП «Свалявське ЛГ» та ДП «Тячівське ЛГ».
«Роль лісівників, функція пов’язана і з величезною відповідальністю і з великим навантаженням, тому що одна справа сидіти десь там на Олімпі і зверху спостерігати, що там відбувається, а інша справа безпосередньо напряму працювати з людьми, відчувати, що відбувається, і нести відповідальність за свої слова і справи. У вас почесна і приємна, але складна і відповідальна робота. Працюючи активно в сфері лісового господарства, чесно, відкрито, лісівники сприятимуть природному, правильному, справедливому балансу інтересів в нашому суспільстві, будете робити все для того, щоб активісти та журналісти і пересічні громадяни однаково ставилися до закону, а органи влади, управління, правоохоронної сфери також були нейтральні і з честю виконували свої службові обов’язки».
Тож колегією було визначено співпрацю організацій та установ лісової галузі з громадськістю та ЗМІ одним із пріоритетних напрямів діяльності, повідомили з прес-служби Закарпатського ОУЛМГ.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*