Закарпатські вина відтепер питимуть й у… Нігерії

Вперше на Закарпатті на базі СП «Айсберг» відбулося засідання Центральної галузевої дегустаційної комісії корпорації «Укрвинпром».

Як розповів генеральний директор корпорації Володимир Кучеренко, на дегустації представили 98 зразків (з яких 43 – вітчизняного виробництва), 44 з яких було закуплено у торговельних мережах України членами спеціальної комісії. Близько 50 висококваліфікованих спеціалістів виноробної галузі представили майже всі виноробні регіони.

«Дегустувалась продукція майже усіх країн: Ізраїлю, Греції, США, Уругваю, Нової Зеландії, Італії, Угорщини, Молдови, Португалії тощо. Українські вина відповідають світовим стандартам якості та безпеки. Наша українська і, зокрема, закарпатська алкогольна продукція однозначно має майбутнє», — зазначив Володимир Кучеренко.

Український алкоголь експортується у різні куточки світу. Закарпатське підприємство «Айсберг» (торгова марка «Чизай») відправляє свої вина у США, Ізраїль, а артемівське шампанське купують в США, Канаді, Росії, Білорусі. Директор СП «Айсберг» ЛТД Анатолій Полосков розповів, що днями відправлять велику партію продукції у… Нігерію.

Поговорили і про проблеми, які існують у вітчизняному промисловому виноробстві та виноградарстві. А їх чимало: висока ціна на ліцензії для розливу вина та інших алкогольних напоїв, катастрофічна ситуація у виноградарстві та садівництві у зв’язку з відсутністю державних дотацій на закладку нових садів та виноградників тощо.

Але виробники не падають духом, кажуть, якість виправдана, а це — головне.

Анастасія НОЖКА.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*