Закарпатським платникам ПДВ повернули 201 мільйон гривень

Таку суму бюджетного відшкодування отримали платники податку області протягом січня—липня цього року. За цей період на загальних підставах повернено близько 128 млн. грн. та в автоматичному режимі більше 73 млн. грн.

Фахівці відділу контролю за правомірністю бюджетного відшкодування податку на додану вартість управління оподаткування та контролю окремих об’єктів та операцій ГУ Міндоходів у Закарпатській області відзначають, що «автоматом» в області бюджетне відшкодування отримують 19 суб’єктів господарювання. Цьогоріч за сім місяців вони отримали на свої рахунки на 20 млн. 114 тис. грн., або 37,8 %, більше, ніж за відповідний період 2012 року. Тоді вони автоматично отримали відшкодування понад 53 млн. 183 тис. грн.

Нагадаємо, щоб отримувати бюджетне відшкодування податку на додану вартість «автоматом»,платникам необхідно забезпечити критерії, встановлені законодавством. Основні з яких: відсутність податкового боргу, відсутність процедури банкрутства у судовому порядку, середній рівень заробітної плати на підприємстві повинен у два з половиною рази перевищувати мінімальний встановлений законодавством рівень, чисельність працюючих має перевищувати 20 найманих осіб, підприємство повинно знаходитись за місцем реєстрації, а також інші показники, визначені статтею 200 Податкового кодексу України.

Відповідність платника податку зазначеним критеріям визначається в автоматизованому режимі впродовж 15 календарних днів після граничного терміну подачі звітності. Якщо такий суб’єкт підприємницької діяльності не має права на автоматичне відшкодування, орган доходів і зборів повинен повідомити про це протягом 17 днів після граничного терміну подачі звітності. Якщо ж платник не отримав такого повідомлення, то вважається, що він відповідає критеріям для одержання права на автоматичне бюджетне відшкодування .

Головне управління Міндоходів у Закарпатській області.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*