Закарпатський учень — один із шести, хто отримав максимальну кількість балів на ЗНО

За інформацією Українського центру оцінювання якості освіти, вже оголошені повністю результати основної сесії ЗНО цього року. Відтак маємо 683 осіб, що набрали з різних предметів по 200 балів. З них 48 отримали 200 балів з двох предметів. І лише 6 учнів набрали максимальну кількість балів з трьох. Серед них — випускник Ужгородської загальноосвітньої школи І—Ш ст. №15 Віталій Трачук.

Як розповіла відповідальна за ЗНО в Закарпатській області Любомира Мегела, це вже вдруге, коли ужгородці показують такий високий результат. Торік учень лінгвістичної гімназії ім. Т.Г.Шевченка, 17-річний Михайло Туряниця отримав найвищий результат на зовнішньому тестуванні (600 балів). Тоді в Україні таких рекордсменів було всього троє.

Цього року Віталій Трачук отримав по 200 балів із трьох предметів та з одного — 199. Крім того, він став лауреатом IV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з історії України, здобувши при цьому ІІ місце. Це дало юнакові додаткові 40 балів при вступі до вишів.

До речі, у п’ятницю Віталія Трачука та ще семеро випускників, котрі цьогоріч набрали найвищу кількість балів на зовнішньому незалежному оцінюванні, відзначив голова облдерж­адміністрації Олександр Ледида.

Вітаючи найрозумніших учнів, він побажав їм примножувати й розвивати свої здібності та вручив талановитим юнакам і дівчатам пам’ятні подарунки.

Надія САРАНА.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*