Закарпатський актор Олександр Мавріц знімається у великому кіно

Уже більше місяця провідний актор Закарпатського обласного українського музично-драматичного театру ім. братів Шерегіїв Олександр Мавріц задіяний у зйомках гостросюжетної історичної драми «Червоний». Фільм розповідає про долю українського повстанця, який опинився в радянському концтаборі. Режисер – Заза Будазе, автор сценарію – відомий український письменник Андрій Кокотюха (в основі стрічки його однойменний роман).

Ужгородець грає начальника концтабору майора Абрамова, проти якого в’язні підіймають повстання. Цікаво, що в Кривому Розі заради зйомок навіть збудували концтабір, аби якнайпереконливіше відтворити ситуацію сталінських часів.

Фільм готує кінокомпанія «Інсайтмедіа», яка у 2013-му зняла й стрічку «Іван Сила» про відомого закарпатського атлета Івана Фірцака. Половину видатків на фільм «Червоний» покриває Держкіно. До слова, проект міжнародний, адже серед продюсерів фільму значаться й литовці, для яких тема сталінських репресій та концтаборів теж дуже болюча.

Олександру Мавріцу участь у зйомках фільму неабияк подобається. Відзначає, що багато вчиться від нових колег. Хоча й доводиться сплачувати чималу ціну – дружина Світлана Мавріц, також акторка Закарпатського муздрамтеатру, з маленьким сином чекають удома.

Вихід фільму «Червоний» у широкий прокат планується на початок 2017 року.

Олександр ГАВРОШ

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*