ЗАКАРПАТСЬКИЙ НАРОДНИЙ ХОР ВІДЗНАЧИВ СВОЇ 70!

ювілейний концерт колективу пройшов з аншлагом

Кульмінацією ювілейного року заслуженого академічного Закарпатського народного хору став святковий вечір, який відбувся 18 жовтня в обласній філармонії. У програмі були твори із золотого фонду, а також нові композиції та постановки. До привітань долучилися в.о. голови ОДА Олександр Петік, голова облради Володимир Чубірко, гості з Києва, Угорщини, Словаччини та інших країн.

Художній керівник колективу, заслужений працівник культури України Наталія Петій-Потапчук каже: «Сподіваюся, наш ювілейний концерт був цікавим і оригінальним. Особливо спільні номери наших артистів із людьми, зовсім не пов’язаними з мистецтвом. Зустріч була теплою, родинною, бо маємо ціле покоління наших виконавців, які зараз на заслуженому відпочинку». На події були й ветерани хору.

Хор відгукується і зараз на найважливіші події в державі. Вже доброю традицією для колективу стало відзначення Дня незалежності України світанковими акціями «Молитва за Україну» на березі Ужа за участі духовенства всіх конфесій. А в День соборності України хор заспівав у залі очікування залізничного вокзалу Ужгорода. З останніх творчих здобутків колективу особливий резонанс викликала участь у концертній постановці першої української опери – «Запорожець за Дунаєм» С.Гулака-Артемовського. Поруч із творами золотого фонду в його репертуарі з’являються нові зразки автентичного фольклору – майстерні обробки народних пісень, танцювально-хореографічні постановки й цілі сцени-картини із традиційних закарпатських обрядів, як-то «Бал у старому селі», «Винобрання», «Кичерка», до створення яких долучилась  балетмейстер — постановник, кавалер орденів Ярослава Мудрого та Княгині Ольги, народна артистка України Клара Балог, якій нині 87 років, а з них 70 віддала творчій діяльності.

Оксана ШТЕФАНЬО.
Фото управління культури ОДА.
 

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*