Закарпаття та Угорська область Саболч-Сатмар-Берег готуються підписати нову угоду про партнерство

Минулого тижня в Ніредьгазі відбулося засідання робочої групи з підготовки Програми розвитку співробітництва між Саболч-Сатмар-Березькою та Закарпатською областями у сфері поглиблення добросусідських відносин, а також транскордонних, культурних та економічних зв’язків на 2015—2016 роки.
Перший заступник голови Закарпатської обласної ради, керівник робочої групи Михайло Попович також провів тут зустріч із заступником голови загальних зборів Саболч-Сатмар-Берег Іштваном Сабо та мером міста Ойяк Міклошем Керекешем, головою комісії з питань міжнародних зв’язків та транскордонного співробітництва загальних зборів області Саболч-Сатмар-Берег. 
 
У ході цих перемовин сусіди окреслили можливі сфери співпраці та підготували проект Програми розвитку співробітництва між двома областями. 
Наші угорські партнери в черговий раз запевнили в тому, що Україна є важливим сусідом Угорщини і що підтримують демократичні перетворення в нашій державі та орієнтацію на європейські стандарти.
 
Михайло Попович подякував за таку їхню позицію і наголосив на важливості активізації співпраці прикордонних регіонів, вироблення спільної позиції в програмах транскордонного співробітництва, проведення задля цього спільного засідання постійних комісій з питань транскордонного співробітництва Закарпатської обласної ради та загальних зборів Саболч-Сатмар-Березької області, що було схвально сприйнято.
 
Партнери дійшли згоди й щодо налагодження тісних контактів на рівні громад – між містами та селами, оскільки саме цей механізм роботи надзвичайно ефективний. Узгоджуватимуть вони позиції і щодо співпраці двох областей у контексті формування нових проектів у рамках європейських програм. 
 
Голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко та голова загальних зборів Саболч-Сатмар-Березької області Оскар Шестак, інформує прес-служба облради, підпишуть Програму розвитку співробітництва між Саболч-Сатмар-Березькою та Закарпатською областями на 2015—2016 роки вже найближчим часом.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*