ЗАКАРПАТТЯ З ВИСОЧИНОЮ

цього року реалізують 20 спільних проектів

На Закарпатті з офіційним візитом у ці дні перебуває делегація з чеських країв Височина та Пардубіц. У четвер чеська делегація разом з головою Закарпатської облради Володимиром Чубірком встановили інформаційну табличку на бюсті першому президенту Чехословацької Республіки Т.-Г.Масарику та  поклали квіти до бюста.

Опісля керівництво делегацій з Чеської Республіки – гетьман Пардубіц Мартін Нетоліцкі, член ради краю Височина Мартін Гіски, представники країв в приміщенні обласної ради провели офіційну зустріч з головою обласної ради Володимиром Чубірком. Йшлося про підсумки реалізації спільних проектів та плани на наступний рік.

Цьогоріч у дошкільних і загальноосвітніх закладах області реалізується ще 20 спільних проектів з капітального ремонту, енергозбереження тощо загальною вартістю понад 17 млн грн. На їх реалізацію майже 5 мільйонів, або третину вартості, фінансує через благодійний фонд «ВіЗа» край Височина. Також більше 5 мільйонів виділено з обласного бюджету. Частина проектів уже завершена, частина — у фінальній стадії.

Під час теперішнього перебування на Закарпатті чеські гості візьмуть участь в урочистому введенні в експлуатацію завершених об’єктів. Зокрема, у загальноосвітній школі №3 Ужгорода проведено заміну вікон і оновлено фасад; у ДНЗ с.Жорнава Великоберезнянського району реконструйовано будівлю під ДНЗ, що дасть змогу відкрити в селі дошкільний заклад на 25 місць.

Володимир Чубірко від громади Закарпаття, інформує прес-служба облради, подякував чеським партнерам за ту підтримку, яка надається закладам освіти та культури краю. «Це реальні кроки на шляху до європейської інтеграції. Це ті проекти, які дозволять нам розбудувати соціальну інфраструктуру. Це і контакти між нашими жителями, що є не менш важливим», — вважає керівник ради.

Мартін Гіски запевнив, що співпраця між нашими краями буде тривати й надалі. А Мартін Нетоліцкі зауважив, що Пардубіце лише на початку такої співпраці, але вже реалізовано проект в Колочаві, а цьогоріч було відкрито оновлений садочок у Хусті.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*