Заманюватимемо туриста фестивалями…

У четвер в Ужгороді за участю керівників краю – Геннадія Москаля та Михайла Рівіса відбулося перше засідання Ради туристичних міст та регіонів України, на якому презентували Стратегію розвитку туризму та курортів в Україні на 2016—2020 роки. Його ініціатором стали міністерства економічного розвитку та торгівлі України спільно з управлінням туризму та курортів нашої облдержадміністрації.

Зі слів Геннадія Москаля, для розвитку туризму на Закарпатті є все, крім грошей у людей для відпочинку. Це притому, що наш край найдешевший за ціновою політикою серед регіонів України. Водночас, у зв’язку з високим коливанням курсу долара, є значна зацікавленість іноземців, яким вигідніше сюди приїхати, обміняти валюту та відпочивати на повну. Треба визнати, що сусідство з чотирма країнами дає Закарпаттю цілий ряд переваг, підкреслив голова ОДА.

— Турист, каже Г.Москаль, — шукає, де дешево та комфортно. А на Закарпатті — природа чудова, кухня — найсмачніша в Україні, ціни – нижчі, ніж в ЄС.  Але зараз у нас головна проблема – погані дороги. Тому й оголосили 2016 рік роком доріг, і всі фінансові ресурси спрямовуватимемо на їх відновлення.

Також, вважає голова ОДА, аби привабити туристів, потрібно організовувати цікаві та унікальні заходи.

— Людям потрібен хліб та видовища. Ну не може турист цілими днями сидіти в готелі та їсти форель! Йому треба щось показати, чимось зацікавити, — переконаний Г.Москаль, додавши, що цьогоріч збільшать кількість фестивалів у двічі-тричі, бо без цього туризм повноцінно не розвиватиметься.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*