ЗАМІСТЬ ЛІКАРНІ В КОРОЛЕВІ створять

амбулаторію загальної практики

До редакції «НЗ» елект­ронкою надійшов лист такого змісту:

«Система роботи медичних установ Виноградівського району підпадає під дію медичної реформи. Що цим питанням дуже цікавляться у сільських громадах – не скажеш. Люди на всі нововведення дивляться негативно. Чому? А тому, що до їхньої думки ніхто не прислухається. У вищих ешелонах влади вважають, що в житті все повинно відбуватися так, як вони запланують. Відірваність від реального життя наших державних керманичів ніяк не може вивести країну з економічної кризи. Ще важче зробити це іноземним особам, які абсолютно не знають українського менталітету…

Усі жителі Затисянщини з подивом сприйняли повідомлення про те, що з березня цього року дільничний стаціонар та вузлова залізнична лікарня у селищі Королево закриваються. В голову не вкладається, як можна допустити знищення таких потрібних установ. Тут сформувався колектив висококваліфікованих спеціалістів, є все необхідне для лікування та надання медичної допомоги. Жителі навколишніх сіл так звикли до роботи цього медзакладу, що не уявляють собі життя без нього. Такий «подарунок» не приймає ніхто. Замість того, щоб покращувати систему лікування громадян, Кабінет Міністрів робить руйнівні кроки. Переважна більшість населення не спроможна купити собі необхідні ліки, страхову медицину не запровадили. У дуже важкому стані в цій ситуації опиняться пенсіонери, бо послуги медиків для переважної більшості з них стають недоступні. Та й стан доріг у напрямку сіл Черни, Новоселиці, Хижі такий, що поки приїде «швидка» з районного центру, то вона вже непотрібна хворому.

Всяке нововведення без грошей – це пародія. Від цього страдатимуть прості люди. Розпочатий процес медреформ уже не зупинити. А чи буде хтось відповідати за результати?

Василь ІВАШКО
с. Черна
P. S. Ми зв’язалися з відділом охорони здоров’я Виноградівської РДА, аби з’ясувати, чи справді лікарня в Королеві закривається. І нам відповіли, що ні – йдеться лише про реорганізацію. На її місці буде амбулаторія загальної практики сімейної медицини, тож мешканці селища не залишаться без меддопомоги.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*