ЗАМІСТЬ ПУСТИРІВ будуть ПОСАДКИ

Восени лісівники планують відновити понад 400 га лісового фонду

Закарпатські лісівники активно проводять кампанію з лісовідновлення. Вже засаджено молодняком понад 93% лісових масивів від загальної запланованої площі.

Лісові посадки вже розпочалися в держпідприємствах «Брустурянське ЛМГ», «Великобичківське ЛМГ», «Рахівське ЛДГ», «Свалявське ЛГ», «Хустське ЛДГ» та «Ясінянське ЛМГ». При посадці використовуються ялиця, бук, клен-явір та дуб.

Начальник Закарпатського ОУЛМГ Валерій Мурга каже: «Людство, щоб вижити, має щодня висаджувати дерева. Бо кожне висаджене дерево – це турбота про життя наших дітей і онуків. Тому лісівники Закарпаття, враховуючи зміни екології, загазованість повітря та, головне, піклуючись про майбутні покоління, велику увагу приділяють лісовідновленню. Звісно, що основні обсяги посадок зазвичай проводять навесні, однак восени процес також триває – у зв’язку з кліматичними умовами й особливостями рельєфу нашої області. Загалом цієї осені заплановано відновити понад 400 га».

Важливо не тільки посадити рукотворні ліси, а й зберегти їх. Цілий рік фахівці будуть доглядати за молодняками, охороняти їх від комах-шкідників і головного ворога лісу – вогню, інформує прес-служба Закарпатського ОУЛМГ.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*