Запустити поїзд із Рахова до Одеси

необхідно для підвищення туристичної привабливості Закарпаття

Про це йдеться в проекті рішення «Про Звернення Закарпатської обласної ради щодо необхідності відкриття залізничного сполучення за напрямком Рахів – Одеса – Рахів».

Зважаючи на численні прохання громадськості, пропонується звернутися із відповідним клопотанням до «Укрзалізниці» – аби забезпечити більш якісне надання послуг мешканцям та гостям нашого краю.

У документі зазначається, що «депутати Закарпатської обласної ради висловлюють вдячність ПАТ «Українська залізниця» за оперативне реагування в забезпеченні надання послуг мешканцям та гостям області при збільшенні пасажиропотоку в передсвяткові та святкові дні, суттєве збільшення поїздів у напрямку до м. Києва, відкриття залізничного сполучення між містами Київ та Рахів тощо».

Населені пункти Рахівщини мають надзвичайно потужний рекреаційний потенціал та унікальні природно-кліматичні умови: там зосереджена велика кількість готельно-туристичних комплексів, у тому числі гірськолижних, баз відпочинку, сільських садиб, послугами яких користуються тисячі туристів із усіх областей України та зарубіжжя. Разом із тим, моніторинг туристичних потоків, проведений торік, засвідчив: одеський напрямок для Закарпаття є перспективним, оскільки одесити входять у трійку найчастіших гостей нашої області. Відкриття залізничного сполучення Рахів – Одеса та його зворотного напрямку позитивно вплине на організацію перевезень пасажирів, розвиток туристичної інфраструктури краю, створить додаткові зручності для мешканців і туристів, дозволить суттєво розвантажити рух у напрямку столиці, оскільки туристи з півдня України приїздять до нас в основному з пересадками в Києві.

«Враховуючи соціально-економічний та туристичний аспект цієї проблеми, пропонуємо вирішити питання про відкриття нового залізничного сполучення за напрямком Рахів – Одеса – Рахів, що сприятиме підвищенню туристичної привабливості Закарпаття та поліпшенню економічної ситуації у гірській місцевості», – йдеться в документі, повідомляє прес-служба облради.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*