Засновника місцевої газети запідозрили в сепаратистських закликах

В Закарпатській області слідчі СБУ оголосили підозру засновнику — головному редактору місцевої газети «Рабоче-крестьянская правда», на шпальтах якої містилися ознаки розпалювання міжнаціональної ворожнечі, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.
 
За висновком експертів, надруковані в газеті матеріали створюють негативний образ країни, принижують національну честь та гідність українців та окремих представників нацменшин, можуть сприяти розпалюванню національної ворожнечі та ненависті. 
 
Наклад газети вилучено як речовий доказ у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, поєднані з розпалюванням національної чи релігійної ворожнечі) та ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань) Кримінального кодексу України.
 
СБУ спільно з органами прокуратури ініціює скасування реєстрації цього друкованого видання, інформує прес-центр СБ України.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*