Засуджено «адміна». Краянин керував у соцмережах антиукраїнською групою

За матеріалами СБ в Закарпатській області Ужгородський міськрайонний суд виніс вирок адміністратору групи в одній із соцмереж, який поширював антиукраїнські матеріали.

Закарпатець, який тимчасово мешкав у одній із сусідніх європейських країн, модерував  тематичну іншомовну групу й систематично наповнював її антиукраїнським контентом. Зокрема поширював публічні заклики до від’єднання Закарпаття від України та здобуття його «незалежності», оприлюднював звернення з вимогами припинити нібито репресії однієї з національних меншин, розміщував карти зарубіжних країн, між якими «розділив» нашу державу.

«Діяльність» модератора привернула увагу російських ЗМІ. Свою «позицію» він озвучив пропагандистським телеканалам країни-агресора. Співробітники спецслужби ідентифікували особу зловмисника. Його дії кваліфікували за ст. 109 та 110 КК України. А коли чоловік приїхав на Закарпаття, йому оголосили пі­дозру в скоєнні злочинів проти основ національної безпеки. Під час проведення санкціонованого обшуку в нього виявили паспорт громадянина іншої країни.

Суд визнав обвинуваченого винним у інкримінованих йому злочинах та призначив покарання – 5 років позбавлення волі зі встановленням випробувального терміну 3 роки. Підсудний свою вину визнав та розкаявся. Іншомовну групу, яку він адміністрував, заблокували раніше.

Загалом слідчі регіонального УСБ в Закарпатській області скерували до суду з обвинувальними актами 16 кримінальних проваджень за злочини проти основ національної безпеки, інформує прес-група відомства.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*