Затвердити міжрегіональний меморандум

пропонують закарпатським обранцям

На затвердження другого пленарного засідання п’ятої сесії облради вноситься проект рішення «Про затвердження Меморандуму про міжрегіональну співпрацю між Полтавською обласною радою, Закарпатською обласною радою та Івано-Франківською обласною радою», що підписаний 29 вересня 2016 року в Полтаві.

Також пропонується рекомендувати обласній державній адміністрації, виконавчому апарату облради, органам місцевого самоврядування краю здійснити практичні заходи щодо виконання згаданого меморандуму, підготовки проектів надрокористування, екологічного, економіко-інвестиційного, освітньо-культурного, транспортно-інфраструктурного та туристичного спрямування.

У документі зазначається, що Полтавська, Закарпатська та Івано-Франківська облради в особі їх голів Олександра Біленького, Михайла Рівіса та Олександра Сича, враховуючи взаємну зацікавленість у подальшому поглибленні та розширенні співробітництва, підписали цей меморандум, домовившись про чіткі речі. Сторони здійснюватимуть співпрацю на принципах рівноправності й взаємної вигоди в таких галузях: надрокористування; екології та раціонального використання природних ресурсів; освіти, науки і культури; розвитку туризму і спорту; інвестицій та розвитку ділової активності, в тому числі з питань спільного залучення міжнародної технічної допомоги. Також сприятимуть установленню зв’язків між органами місцевого самоврядування трьох областей із метою обміну досвідом, виявлення пріоритетів у розвитку міжрегіональних зв’язків, забезпечення умов для плідної співпраці, об’єднання зусиль і координації дій під час розв’язання спільних проблем.

Сторони надаватимуть і взаємну допомогу в організації наукових конференцій, семінарів, робочих зустрічей; заохочують обмін науковими та науково-педагогічними кадрами тощо, інформує прес-служба Закарпатської облради.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*