Завдяки Європейському гранту добудують лікарню в Апші та укомплектують протитуберкульозні заклади сучасним обладнанням

Під час  святкування українсько-польського Дня добросусідства на Великоберезнянщині минулої суботи підписано Велику грантову угоду щодо фінансування низки масштабних заходів, спрямованих на зниження захворюваності на туберкульоз в прикордонних територіях України та Польщі.

Реалізація угоди відбудеться в рамках Програми транскордонного співробітництва „Польща-Білорусь-Україна 2014 – 2020ˮ.   В рамках проекту передбачено завершення будівництва протитуберкульозної лікарні в с. Апша Тячіського району, яке розпочато ще в 2009 році і призупинено через відсутність коштів, а також комплектування новозбудованої лікарні, ОКТМО «Фтизіатрія» і Центру легеневих хвороб (Польща) всім необхідним сучасним обладнанням.

Угоду від Органу управління Програми підписав Адам Гамрищак – заступник Міністра інвестицій та розвитку Польщі, а від Головного бенефіціару проекту  Володимир Маркович – директор департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА .

Реалізація проекту „Зменшення ризику епідемії туберкульозу на прикордонних територіях України і Польщі шляхом будівництва туберкульозної лікарні на 100 ліжок в Закарпатській області та впровадження інноваційних методів моніторингу, профілактики і лікування туберкульозуˮ триватиме протягом 3-х років. Партнери : департаментом охорони здоров’я Закарпатської облдержадміністрації, Обласне клінічне територіально медичне об’єднанням “Фтизіатрія” (Ужгород)  та Обласна клінічна лікарня  № 1 ім.Фредеріка Шопена в м.Жешув Підкарпатського воєводства (Польща) – (Центр легеневих хвороб), повідомили з прес-центру ОЦЗ.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*