Завдяки платі за землю бюджет отримав майже 147 мільйонів гривень

Цьогоріч плата за землю в області в порівнянні з січнем – серпнем 2015-го зросла на 62 млн грн. Значний приріст зафіксований по сплаті як юридичними, так і фізичними особами.

«Від плати за землю протягом восьми місяців 2016-го до місцевих бюджетів краю надійшло майже 147 млн грн, – зазначає начальник ГУ ДФС у Закарпатській області Олексій Петріченко. – Позитивної динаміки досягнуто завдяки, по-перше, внесенню змін до законодавства, по-друге, у зв’язку з тим, що кошти від цього податку йдуть безпосередньо до місцевих бюджетів, тож громадяни та суб’єкти господарювання, сплачуючи його, інвестують у розвиток свого регіону. В підсумку маємо і стабільне надходження до бюджету, і сумлінне виконання платниками свого конституційного обов’язку».

У ДФС у Закарпатській області зазначають, що наразі плата за землю посідає четверте місце за обсягами надходжень до місцевих бюджетів краю, поступаючись податку на доходи фізичних осіб, акцизному податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів та єдиному податку.

Водночас податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, теж непогано поповнив місцеві скарбнички – за його рахунок надійшло понад 9,6 млн грн. Із них понад 7,3 млн грн сплатили юридичні особи та більше 2,3 млн грн – фізичні. Нагадаємо, платниками цього податку є фізичні та юридичні особи – власники об’єктів житлової та/ або нежитлової нерухомості.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*