Жертв голодомору вшанували й на Закарпатті

У суботу, 23 листопада, у День пам’яті жертв голодоморів на площі Театральній в Ужгороді відбувся мітинг-реквієм. Вшанували пам’ять загиблих і заступник голови Закарпатської ОДА Іван Качур, заступник голови обласної ради Андрій Сербайло, заступник начальника головного управління Міндоходів у Закарпатській області Антон Громовий, міський голова Ужгорода Віктор Погорєлов, керівники правоохоронних структур, численні ужгородці.

Традиційно четверта субота листопада в Україні – День пам’яті жертв голодоморів. У цей день у всій України проходять поминальні служби, мітинги-реквієми вшанування пам’яті загиблих, зокрема і українців, котрі загинули під час Голодомору 1932—1933 років.

На площі Театральній для запалювання свічок зібралося кількасот закарпатців. Представники різних релігійних конфесій провели поминальну панахиду.

Загальнонаціональна хвилина мовчання передувала всеукраїнській акції «Запали свічку». Долучилися до акції і закарпатці – у багатьох оселях на підвіконнях небайдужі краяни запалили свічки. На площі Театральній із лампадок та свічок цього дня було викладено Хрест Пам’яті.

Цього дня мітинги-реквієми відбулися у всіх містах краю, повідомили з прес-центру ОДА.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*