Жити по-новому, виявляється, не так легко…

Чергова колегія управління охорони здоров’я облдержадміністрації запам’ятається тим, що перед її початком декілька студентів-медиків висловили свої претензії та побажання до медичної спільноти області. Зокрема, щоб кошти, які виділяє держава на медицину, йшли за призначенням. «Ми хочемо лікувати людей, а не боротися із корупцією», — пояснила одна з активісток.

Озвучили свою позицію й журналісти — вони вимагають, аби керівництво галузі працювало відкрито й прозоро. Також йшлося  про те, що призначати на посаду очільника медичної галузі області потрібно за рейтинговим конкурсом, з погодженням громадськості та медичної спільноти. Проте дізнатися думку медиків щодо цього їм так і не вдалося. А пропозицію про проведення відкритого конкурсу на посаду керівника управління охорони здоров’я взагалі було ігноровано. Разом з тим перший заступник голови ОДА Андрій Сербайло, який опікується медициною,  запевнив у своїх прагненнях щодо відкритості та прозорості в кадровій політиці медицини області.

Говорили на колегії і про неприпустимість дій люстраційного комітету, коли під тиском кількох десятків осіб примушують писати заяви на звільнення. Зокрема, на цьому наголосив профспілковий лідер медиків Володимир Турок. «Буде пан Шніцер чи хтось інший на цій посаді, не так важливо. Але дайте керівництву (міністр охорони здоров’я. — Авт.) в цьому питанні об’єктивно розібратися», — порадив А.Сербайло.

Насамкінець він звернувся до лікарів області із закликом не займатися політикою, а лікувати людей та позбавлятися від  хабарництва в медичних закладах.

Іван СІДУН.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*