Змагання «Мукачівського літа» відбулися з 4 по 9 липня

Змагання «Мукачівського літа» відбулися з 4 по 9 липня в ресторанному комплексі «Евентум-Холл». За щедрий призовий фонд 100 тисяч гривень, наданий головним спонсором Йозефом Решем, приїхали поборотися 3 міжнародні гросмейстери, 29 міжнародних та національних майстрів, солідна армія кандидатів в майстри. У фестивалі брали участь представники з усіх областей України, а також Угорщини, Азербайджану, Білорусі, Туреччини, Словаччини і Швеції.

В головному турнірі «А» змагалися 106 найсильніших. Він ішов на облік ФІДЕ, й перше-друге місця, здобувши по 8 очок із 9 можливих, тут поділили міжнародні гросмейстери Віталій Сивук із Миколаєва та львів’янин Володимир Ветошко. Кращий коефіцієнт вивів у переможці миколаївця. Кільком закарпатцям важко було конкурувати з фаворитами, тож вони посіли місця в середині турнірної таблиці.

В турнірі «В» за участі 94 гравців переміг сумчанин Юрій Лемешко. Довгий час у групу лідерів входив мукачівець Василь Гуйван, який у підсумку посів шосту позицію. Відмінно виступив і першорозрядник Степан Буній. В поєдинках із 8 кмс та майстром ФІДЕ берегівець набрав 6 очок і зайняв 8-ме місце.

А от у дитячих турнірах наші зіграли відмінно. Серед 64 гравців до 16 років срібну медаль виборов Валадіс Пеппас. Юний мукачівець, як і Богдан Лозинський із Івано-Франківська, набрав 7 очок, але поступився конкуренту першим місцем за коефіцієнтом.

І зовсім тріумфальним став виступ мукачівця Вадима Петровського. Серед 121 гравця він набрав 7,5 очка й одноосібно став переможцем турніру «D».

Аркадій ВОРОВИЧ

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*