Зони тимчасового митного контролю з’являться на двох перевалах

Для ефективнішої боротьби з контрабандою підакцизних товарів, у першу чергу сигарет, на Закарпатті посилюють контроль за вантажопотоками не тільки безпосередньо на держкордоні, а й при в’їзді в область із сусідніх регіонів.

Геннадій Москаль провів нараду з керівниками митниці, прикордонної служби, правоохоронних структур та голів РДА, на якій дав доручення створити на пропускних пунктах у Нижніх Воротах та Лазещині зони тимчасового митного контролю. Тож тепер контролювати вантажопотік зможуть не лише поліцейські та податківці, а й прикордонники та митники, які ще на в’їзді в область мають право розпломбувати фури, обстежити товар і знову його опломбувати. Посилений контроль на перевалах необхідний, щоб зменшити кількість сигарет, які завозяться до нас для подальшої контра­банди через «зелений» кордон. Паралельно поліції дано доручення вжити додаткових заходів для недопущення на Закарпаття нелегальних мігрантів та кримінальних «гастролерів». Крім того, голова ОДА доручив поліції та головам РДА перекопати лісові дороги, якими завантажені сигаретами автомобілі з підвищеною прохідністю намагаються об’їхати пропускні пункти на перевалах (такі випадки вже були торік).

Паралельно правоохоронці посилено шукатимуть нелегальні склади з тютюновими виробами вздовж «зеленки». Особливо це стосується українсько-румунської ділянки, де щодня фіксують спроби місцевих мешканців перенести в сусідню країну відносно невеликі, по 2–3 ящики, партії сигарет. Щоб мінімізувати доставку необлікованих цигарок у прикордонну місцевість Рахівського району, у Великому Бичкові створять спеціальний пост із поліції та прикордонників, які контролюватимуть вантажопотоки. «Ми змушені вводити режим посиленого контролю, – заявляє Геннадій Москаль. – Якщо не втримаємо ситуацію, тут із контрабандою сигарет почнеться те саме, що зараз коїться з бурштином на Рівненщині, Волині та Житомирщині. Однак усі наші заходи матимуть тільки тимчасовий ефект без законодавчої підтримки Києва».

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*