Зруйновані берегоукріплення й ремонти доріг та шкіл фігурували в запитах обласних депутатів

У ході першого пленарного засідання 5-ї сесії облради крайові депутати схвалили низку рішень щодо запитів своїх колег. В основному йшлося про необхідність берегоукріплення, ремонту доріг, облаштування спортмайданчиків тощо.

Так, Денис Ман клопотав за жителів села Тур’ї-Ремети Перечинського району – просив доручити департаменту екології та природних ресурсів підготувати й подати на сесію зміни до Програми охорони навколишнього природного середовища, передбачивши в її заходах берегоукріплення річки Турічки. Іван Шкирта звернувся щодо включення доріг у селах Верхній Студений та Розтока Міжгірського району до переліку об’єктів будівництва, реконструкції, ремонту та утримання вулиць і доріг комунальної власності в населених пунктах на 2017 рік. Адже ці сільські шляхи перебувають на балансі Служби автодоріг на Закарпатті, однак впродовж багатьох років через брак коштів тут ремонти не проводили. В іншому запиті цей депутат просить виділити гроші на ремонт дороги до села Буковець та будівництво опорної стінки в урочищі Облаз, що також на Міжгірщині, де внаслідок зсуву підмито 105 метрів дорожнього полотна. Якщо проблему не вирішити – є ризик, що від сполучення з райцентром будуть відрізані 450 жителів села. Комісійне обстеження аварійної ділянки показало: на ремонт потрібно 950 тисяч грн. У ще одному запиті Івана Івановича йшлося про необхідність будівництва спортивного майданчика зі штучним покриттям для Репинської загальноосвітньої школи І – ІІІ ст. Михайло Софілканич звернувся з аналогічним проханням стосовно зведення майданчика на підготовленій основі в смт Чинадійово Мукачівського району. Антон Ліврінц у своєму запиті клопотав, аби включити заміну вікон та евакуаційних дверей у основному корпусі Сасівської ЗОШ І – ІІ ст. Свалявського району та ремонт частини її даху в Програму співпраці Закарпаття й краю Височина ЧР на 2017 рік. Проектно-кошторисна документація (на все потрібно 696 394 грн) уже є, та через брак коштів справа не зрушила з місця. А Петро Добромільський із трибуни закликав депутатів стимулювати розвиток та ведення бізнесу на території краю.

Тим часом Валерій Мурга просив передбачити в обласному бюджеті 131,81 тис. грн на виконання заходів крайової програми розроблення розділу інженерно-технічних заходів цивільного захисту на мирний час. Петро Ільницький ініціював надання звіту щодо виконання обласного бюджету за ІІ квартал 2016 року, а Іван Куцина порушив питання щодо заслуховування керівників прокуратури, СБУ, поліції, фіскальних служб із питання усунення перешкод для розвитку підприємств деревообробної й лісозаготівельної галузі малого та середнього бізнесу. У колективному ж запиті Антона Ліврінца, Івана Куцини, Івана Кураха, Андрія Шекети, Юрія Паканича й Петра Голубки йшлося про те, що до них звернулися трудові колективи Мукачівського УВП УТОС та ПОГ «Мукачівське УВП № 1 УТОС» з проханням розібратися в ситуації, яка склалася на їхніх підприємствах, засновником яких є ВОІ «Українське товариство сліпих». 25 травня 2016-го т. в. о. директора обох підприємств призначили Дениса Дейчука. Відтоді, зі слів скаржників, там з’явилися невідомі охоронці, не оформлені офіційно в згаданих організаціях. Д. Дейчук запевняє, буцімто це волонтери, найняті за 1 грн. Але люди стверджують: на інвалідів зору чиниться психологічний тиск, що змушує їх звільнятися з роботи. Натомість туди приймають зрячих… Тож депутати попросили прокурора області перевірити ці факти.

Усі запити направлені на розгляд відповідних інстанцій, інформує прес-служба облради.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*