ЗИМА ПОВЕРНУЛАСЯ:

в неділю через негоду 81 населений пункт залишився без електроенергії

Цьогорічний березень теплом нас не балує. У суботу до вечора на Закарпатті розгулявся вітер, пішов сніг, і на 9-ту ранку неділі без електроенергії залишився 81 населений пункт краю – 40 повністю й 41 частково.

Ситуація знаходилася під постійним контролем обласної влади. Як інформував на своєму сайті голова ОДА Геннадій Москаль, основною причиною знеструмлення стали шквальні пориви вітру й падіння дерев на лінії електропередач. На місцях відразу запрацювали аварійні бригади енергетиків, тож до вечора частково без світла залишалися вже тільки два села – Хижа на Виноградівщині (тут не працювали дві трансформаторні підстанції) і Косівська Поляна на Рахівщині (одинадцять підстанцій). У решті подачу електроенергії відновили.

 Того дня проїзд на чотирьох перевалах був забезпечений, однак у зв’язку з подальшим інтенсивним снігопадом у гірській місцевості поліція направляла великоваговий транспорт поблизу Абранського перевалу на трасі «Київ – Чоп» у відстійники – до нормалізації погоди. Дорожнім службам доручили задіяти максимум техніки для розчистки шляхів на основних транспортних артеріях краю, але оскільки складні погодні умови прогнозували й надалі, обласна держадміністрація просила закарпатців не сідати за кермо без крайньої необхідності. До речі, протягом неділі працівники ДСНС відбуксирували 28 автомобілів, що застрягли на дорогах. Також рятувальники разом із комунальними службами прибирали на проїжджих частинах повалені внаслідок шквальних поривів вітру дерева.

Той же вітер у високогір’ї значних збитків завдав лісовій галузі, площі пошкоджених лісів наразі з’ясовуються. Крім того, у Рахові частково знесло дах із приватного будинку, а в с.Полянська Гута на Перечинщині – односкатну покрівлю на котельні школи. Геннадій Москаль запевнив, що її відновлять у найкоротші терміни, на обігрів ЗОШ це не вплине. В цьому ж селі вітер повалив ялицю, вона впала на дах церкви, але обійшлося без пошкоджень. Про всі ці події оперативно повідомляла прес-служба ОДА.

А наш власкор із Міжгірщини Василь Пилипчинець пише, що в селах Тереблянської долини невщухаюча віхола протягом неділі подекуди намела кучугури вище пояса. Тож поки весна в нас тільки на календарі. Але синоптики обіцяють, що з наступного тижня погода потроху налагодиться.

Фото В. ПИЛИПЧИНЦЯ

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*